Bragadiru, pro și contra

Miki O. @ 19 April 2011

Așadar, acum că s-a încheiat Ziua Agentului , avem timp să respirăm și deci să mai ștergem praful de pe blog cu niște constatări:

Bragadiru este o zonă boicotată de unii agenți și analiști imobiliari. Că nu este suficient dezvoltată, că are acces dificil la București, că nu este asfaltat peste tot și nici utilitățile nu sunt aproape. Ei bine, au dreptate. Dar asta la modul cel mai pesimist cu putință. Pentru că dacă vrei să vezi jumătatea goală a paharului, atunci o găsești peste tot.

Bragadiru chiar este un oraș care s-a dezvoltat frumos. Și orașul în sine, dar și zonele adiacente, lipite de capitală, cele pe care s-au axat dezvoltatorii imobiliari. Mă refer aici la Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei. Acolo găsești terenuri cu asfaltul și utilitățile aduse la poartă, în cartiere bine dezvoltate, la prețuri de până la 50 euro/mp. Mai jos, unde trebuie să te descurci cu toate lucrurile astea, prețul scade.

Problema cu drumurile:

Da, în cartiere nu este asfaltat peste tot. Dar este pietruit decent în cele mai multe zone. Ai o problemă reală dacă stai pe lângă Cartierul Latin și vrei să pleci sau să te întorci la ore de vârf. Dacă este așa, atunci trebuie să înveți drumul pietruit care traversează câmpul și te scoate în șoseaua Alexandriei. Chiar dacă dai un ocol de 10 minute, ajungi la muncă mai repede decât dacă ai sta la coadă. Sau, dacă ești un adevărat performer, o să știi când să faci stânga astfel încât să ieși exact la semaforul de pe intrarea pe prelungire dinspre Ghencea.

Apropos de șoseaua Alexandriei, pentru intrarea în cartierul Haliu s-a făcut zilele trecute chiar un sens giratoriu, motiv pentru care nu mai trece toată lumea pe dublă linie continuă să ajungă acasă. Dead or alive, cum ar spune americanu’.

Problema cu câinii

Mare. La fel ca și lenea. Și a locuitorilor care nu cheamă hingherilor, dar și a hingherilor care fie nu vin, fie vin, iau câinii, apoi le dau drumul în câmp puțin mai jos.

Problema cu impozitele

Una controversată. Am auzit că în zona Cartierului Latin se plânge lumea că plătește aproape 100 euro pentru un apartament de 100 mp. Dar am auzit și de case de 250 mp cu impozite de aceeași valoare. E drept, în cartierul Haliu, pe partea cu Șoseaua Alexandriei.

Problema cu utilitățile

Nu există. Pot să fie la câteva sute de metri, dacă vrei faci singur demersurile și aștepți vecini de la care să îți recuperezi costurile, fie nu construiești acum, fie nu cumperi.

Problema cu distanța

Asta e cea mai tare dintre toate. Citez: „nu mă, Bragadiru e prea departe!”. Departe de ce, mă? De Otopeni? Cam este, ai dreptate. Dar dacă eu am treabă la Unirea, în Tineretului sau în Drumul Taberei, fac 20 de minute până acolo.

Problema cu transportul

Ai microbuze care te aduc acolo din Ghencea. Circulă la 20-30 minute, până aproape de miezul npții. O mașină tot îți trebuie, pentru comoditate.

Altele:

Grădinițe – e una uriașă în zona Cartierului Latin, altele mai mici care se tot deschid și închid în rest

Săli de cosmetică și sport: peste tot

Farmacii: La maximum 10 minute de mers

Supermarketuri: Nu prea

Parcuri: fie în centrul Bragadiru unul mic, fie mergi puțin până în Drumul Taberei sau Parcul Carol.

Una peste alta, nu văd să fie acolo probleme mai mari decât în alte zone. Ba chiar poate mai puține. Îmi aduc aminte mereu de Pipera-cea-mult-lăudată și străzile ei la care în afara faptului că nu ai cum să ajungi fără să treci prin traficul infernal, dar când ajungi constați că nu ai loc cu Q7-le tău, pentru că dezvoltatorul a preferat să îngusteze străzile pentru a avea loc mai multe case. Și dacă era vorba despre un cartier muncitoresc, aș fi înțeles. Dar acolo mai și plătești „luxul”.

Cei mai liniștiți, dintre locuitorii din Bragadiru, sunt probabil cei care au cumpărat terenuri acolo atunci când nu numai că nu erau case, dar nici utilități, nici măcar pietre. Numai câmp. Teren cumpărat pentru investiție, cu 4-5 euro/mp. Oameni care au simțit potențialul acum 10 ani. Cei care și dacă ar vinde acum, tot ar printe un preț de mai multe ori decât investiția. Pentru ei, chapeau bas!

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google

4 Raspunsuri pentru “ Bragadiru, pro și contra”

 1.  4 bedexe
  29 April 2011 :: 11:09 am
    4 (1/5) NU sunt de acord Sunt de acord

  Dragilor, intai se fac drumurile si apoi se construiesc locuinte . In tarile civilizate.
  Poti s-o iei pe camp, dar in Ro sunt 3 luni de vreme buna.
  In plus, praful, praful, repet , praful este o problema mare, mare.

 2.  3 Miki O.
  26 April 2011 :: 1:58 pm
    2 (1/3) NU sunt de acord Sunt de acord

  nicolas
  bune si rele sunt peste tot, ai dreptate. cu mentiunea ca in unele locuri sunt mai multe rele decat bune

  ionut
  iti sugerez calduros o vizita in zona in aceasta perioada, apropos de caini. umbla vorba in zona ca s-au adunat din toate imprejurimile cei mai falnici reprezentanti pentru a face curte unor demne reprezentante ale aceleiasi specii.

 3.  2 Nicolas
  23 April 2011 :: 10:55 pm
    -2 (3/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Buna seara, iubita mea sta in Bragadiru. Merg destul de des acolo si pot spune ca sunt foarte multumit de zona. Eu stau in Otopeni, nu as da Otopeniul pe Bragadiru, dar asta nu ma inpiedica sa spun ca e o zona buna. Daca ai birouk in zona de sud de exemplu e o solutie excelenta. Nu ii inteleg pe cei care critica fara sa stie zona. Nu e nicaieri perefect! Hai sa fim seriosi!

 4.  1 Ionut
  22 April 2011 :: 8:15 pm
    4 (0/4) NU sunt de acord Sunt de acord

  Eu stau şi mă întreb: dacă problema cu câinii este atât de mare, nu cumva problema cu hoţii este mai mică? Am văzut câinii din Bragadiru. Deja au depăşit nivelul de haită. Sunt mase compacte de prădători, care în curând se vor transforma într-o civilizaţie războinică. Până şi hoţilor ar trebui să le fie frică să iasă noaptea pe străzile alea.

  Hmm… sau poate că hoţii antrenează câinii să împrăştie teroare pe străzile din Bragadiru. Ca să nu îi vadă lumea când operează. Poate că există un fel de Sorin Ovidiu Vântu al câinilor. La teoria asta nu mă gândisem până acum.

Lasa un comentariu

Cauta
Ultimele Comentarii
Felicitari imopedia. O reusita frumoasa!
Stefania, am o intrebare legata de optimizarea in cautarile pe motoare de cautare, a unei oferte promovata prin social media. Mai precis, sunt agent, ...
Tineretul prefera locatia zgomot si buricul targului NOI ceilalti casa cu curte iar unii liniste si intimitate...chestie de gustibus...dar 30 de minut...
Daca s-ar face sistemul automat de amendare , poate ca s-ar schimba atitudinea.Asa cum au bagat pe autostrazi: camera video, te-a filmat, se verifica...
La apartamentul cumpărat pe un credit de 20-30 de ani există oricând riscul să îți pierzi locul de muncă, să scape cursul de sub control și să ajungă ...
Blog IMOPEDIA
Imopedia RUN
20 Septembrie 2012
Asigurarea obligatorie a locuințelor s-a transformat într-un concept atât de superfluu încât parcă orice discuție trece pe lângă urechile celor care ar trebui să fie dire
Bloguri AFILIATE IMOPEDIA
Gabriel Alexandru
15 Ianuarie 2014
Preturile de tranzactionare ale locuintelor sunt rezultatul negocierilor incheiate intre cumparatori si vanzatori. De aceea, preturile cresc atunci cand cererea de locuinte creste
Dragos Dragoteanu
18 Februarie 2019
In Romania nu exista numai impredictibiliate fiscala. Exista si una a profiturilor. Altfel spus, companii private romanesti si straine, ani la rand, nu au putut sa-si prezica "nor
Adrian Crivii
01 Ianuarie 1970
Tag-uri
RSS Feed
Subscribe in NewsGator Online Add to netvibes Subscribe in Bloglines Add to Google Reader or Homepage Powered by FeedBurner

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar la ghid.imopedia.ro

Adrian Crivii
Blog RUN
Gabriel Alexandru
Daniel Dobre
Dragos Dragoteanu

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar la media.imopedia.ro

Comunicate de presă
Evenimente imobiliare
Ştiri imobiliare
Arhiva video
Prima casa 3
Prima Casa 2011